Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, citează dintr-un raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (A.N.R.S.C) care arată că fosta administraţie a făcut plăţi către compania de salubrizare în mod ilegal.

Primarul Sectorului 1 din Bucureşti, Clotilde Armand, anunţă că a primit rezultatele controlului făcut de ANRSC.

Concluziile spun un sigur lucru: fosta administraţie a efectuat plăţi către compania de salubrizare în mod ilegal! Da, da. Este ceea ce am spus şi am repetat eu în tot acest timp când compania în cauză a încercat să ne şantajeze lăsând gunoiul neridicat pe străzi şi a lansat o campanie mediatică de linşaj la adresa mea, în speranţa că vom continua să plătim facturi la suprapreţ şi emise nelegal. Concluziile raportului A.N.R.S.C. confirmă că modul în care am acţionat este unul just şi corect”, a anunţat, pe Facebook, Clotilde Armand.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Raportul este însoţit de mai multe măsuri pe care primăria trebuie să le respecte urgent. Astfel, autorităţile locale ale Sectorului 1 vor adopta toate măsurile necesare în vederea calculării şi recuperării tuturor sumelor plătite nelegal către Compania Romprest SA ca urmare a efectuării de plăţi către acest operator la alt tarif faţă de cel aprobat în Hotărârea de Consiliu Local. De asemenea, autorităţile vor proceda la eliminarea tarifului de staţionare a tuturor utilajelor din parcul auto şi vor adopta printr-un act adiţional reducerea duratei contractului la o perioadă de 18 ani.

Primarul Clotilde Armand a mai dezvăluit faptul că Primăria a fost amendată din cauza plăţilor

Tot ANRSC a amendat Primăria Sectorului 1 cu suma de 30.000 de lei pentru că în perioada 2017-2019 a plătit către operatorul de salubrizare aceste sume de bani fără acordul Consiliului. Voi lua toate măsurile legale pentru ca acestă amendă să fie plătită din banii fostului primar, nu din banii cetăţenilor sectorului 1”, a precizat Armand.

Măsurile vor fi dezbătute în şedinţa de marţi a Consiliului Local.