• Clotilde Armand s-a jucat iar de-a vloggerița, cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă
  • Planul lor este o esplanadă în fața Gării de Nord
  • Esplanada este o suprafață plantată cu arbori, iarbă și flori, aflată de obicei în fața unei clădiri importante sau a unui ansamblu arhitectural

Vrei o gară ca afară? Se poate. Clotilde Armand s-a jucat iar de-a vloggerița. De data asta cu ministrul Transporturilor- Cătălin Drulă. Vor o esplanadă la Gara de Nord.

Planul lor este exact așa cum scrie în DEX – suprafață plantată cu arbori, iarbă și flori, aflată,de obicei, în fața unei clădiri importante sau a unui ansamblu arhitectural.

O esplanadă cum n-a văzut Parisul, asta ar vrea să facă Clotilde Armand în fața Gării de Nord, cea mai tranzitată gară din România. Problema este că aici, în față, este un bulevard foarte circulat. Trec zilnic mii de mașini și autobuze. Tot acest trafic ar trebui să fie deviat pentru ca locul să fie unul de promenadă pentru bucureșteni.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Clotilde Armand, primar Sectorul 1: „O gară are nevoie de o esplanadă, de un spațiu așa, de un… unde ne întâlnim, unde ne vom…unde facem..tot felul de lucruri. E o viziune, gara e centrul, este sufletul gării, să mutăm zona rutieră departe.”

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: „Un plan, o viziune, un grande vision. Poate facem un concurs internațional”

Spre deosebire de Gara de Nord a Bucureștiului, cea din Paris chiar va fi renovată. E un proiect de 600 de milioane de euro. Prin gara pariziană trec zilnic aproximativ 700.000 de oameni, 210 milioane de călători pe an. Are 32 de peroane și zilnic pleacă și vin 1.500 de trenuri.