Cluj-Napoca a depășit rata de infectare de 3 la 1.000 de locuitori. Ce măsuri restrictive pot fi decise azi

cluj
  • Te pregătești de restricții dure și dacă ești în Cluj-Napoca.
  • Numărul de cazuri a depășit trei contaminări la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.
  • Consiliul Județean pentru Situații de Urgență se întâlnește astăzi ca să decidă ce măsuri anti-COVID trebuie luate.
  • În mare, masca obligatorie în aer liber, școli, restaurante, teatre și cinematografe închise.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj se întrunește marți. Prefectul Mircea Abrudean a spus că incidența se referă doar la populația rezidentă, fără a lua în calcul numărul mare de studenți.

„Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidentă pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși, avem un număr foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evoluează cifrele mâine (marți – n.r.) și luăm deciziile care se impun cu siguranță”, a spus Abrudean.

Măsurile care ar putea fi luate după depășirea coeficientului de infectare într-o perioadă de 14 zile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămânând deschise terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură.

Prefectura are la dispoziție 48 ore de la depășirea pragului de incidenta pentru a lua măsuri.