• Câinii dresați să adulmece coronavirusul vor fi trimiși și pe aeroportul din Cluj.
  • CNSU a aprobat, joi, continuarea proiectului pilot de detectare a COVID-19 cu ajutorul câinilor.
  • Toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu pot fi supuse verificărilor.
  • Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit.

După ce au identificat pe Aeroportul Internațional din Sibiu oamenii cu COVID-19 la intrarea în țară, câinii dresați să adulmece coronavirusul vor fi trimiși și pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj, conform deciziei de joi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

CNSU a aprobat, joi, continuarea proiectului pilot de detectare a COVID-19 cu ajutorul câinilor dresați la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea”, la Aeroportul Internațional Sibiu. Proiectul a fost, astfel, prelungit cu încă 60 de zile, începând cu 13 septembrie.

În această perioadă, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Persoanele depistate vor fi testate gratuit

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent în Aeroport. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu.

De asemenea, începând cu data de 13 septembrie s-a aprobat derularea unui proiect pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, din cadrul Poliției Române.

În această perioadă, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine, iar cele indicate de câini ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul DSP Cluj sau personalul medical existent în Aeroport. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Cluj.