• Restaurantele și cinematografele se vor închide, de joi, în Cluj Napoca
  • Elevii vor învăța exclusiv online
  • Masca va fi obligatorie în toate spațiile publice

Toate unitățile de învățământ din Cluj-Napoca vor trece în scenariul roșu de funcționare, începând de joi, ceea ce presupune participarea exclusiv online la activitățile didactice. De asemenea, masca devine obligatorie în spații închise și deschise din oraș.

Decizia a fost adoptată marți de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj. Alături de Cluj-Napoca, în același scenariu au fost trecute și unitățile de învățământ din comunele Florești și Tritenii de Jos.

De asemenea, masca de protecție devine obligatorie atât în spațiile închise, cât și deschise din cele trei localități.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate”, a stabilit CJSU Cluj.

Deciziile au fost luate după ce rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid a ajuns marți la 3,36 la mia de locuitori în Cluj-Napoca, la 3,38 în Floreși și la 3.04 în Tritenii de Jos.

Măsurile intră în vigoare de joi, de la ora 00.00.