• La Cluj-Napoca, primăria a dărâmat zeci de garaje, iar în locul lor construieşte parkinguri moderne.
  • Acoperişurile parcărilor etajate vor deveni spaţii verzi şi terenuri de sport.
  • În lupta pentru locurile de parcare din Cluj este şi aplicaţia yeParking, care îl ajută pe Mihai să anunţe comunitatea când parcarea lui este libera, iar un alt şofer o poate folosi gratuit.

Tu cât timp pierzi în oraşul tău până găseşti un loc de parcare? La Cluj, primăria a găsit soluţii: a dărâmat zeci de garaje din tablă din cartierele aglomerate din oraş, iar în locul lor ridică acum patru parkinguri moderne, etajate unde vor putea parca peste 1200 de maşini.

În plus, pe acoperişurile parcărilor vei putea să te relaxezi sau să faci sport, pentru că vor fi transformate în spaţii verzi.

În acelaşi timp, în Cluj există şi o aplicaţie care te ajută să găseşti repede şi gratuit un loc de parcare. Mihai anunţă de fiecare dată comunitatea prin yeParking când plecă la serviciu şi parcarea lui rămâne goală, iar astfel un alt şofer o foloseşte gratuit.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Din păcate, sunt foarte multe maşini, încerc şi eu să mă implic pe partea asta, să ajut alţi şoferi, care abia găsesc un loc de parcare. Dimineaţa când plec de acasă sau şi dacă plec în timpul zilei, intru pe aplicaţie, îmi setez că parcarea este deschisă şi atunci oricine este în zonă poate să parcheze fără nicio problemă”, a spus Mihai, un utilizator al aplicației.

„Aplicaţia schimbă mentalităţi şi practic promovează noţiunea de park sharing, care în străinătate datează deja de ani de zile. Practic, oamenii care sunt prezenţi în aplicaţie văd unde sunt locurile libere şi merg şi parchează în mod gratuit”, a declarat Ștefan Pășcuță, PR Manager yeParking.

După ce a demolat zeci de garaje de tablă din oraş, primaria Cluj-Napoca construieşte acum parkinguri etajate şi îţi oferă, din toamnă, peste 1200 de locuri noi de parcare.

Acestea vor avea staţii de încărcare pentru maşini, dar şi locuri de parcare pentru biciclete. În plus, acoperişurile parcărilor vor fi transformate în zone verzi şi terenuri de sport.