• Florin Cîțu i-a transmis primarului Emil Boc faptul că e posibil ca el să deschidă economia mai repede ca alții.
  • Premierul a precizat că nimeni nu mai poate găsi scuze să nu se vaccineze, pentru că doze de vaccin există și vor mai fi aduse în țară.

Cluj-Napoca are aproape 30 la sută din populație vaccinată împotriva coronavirusului, a spus premierul Florin Cîțu, vineri, care i-a transmis primarului Emil Boc faptul că e posibil ca el să deschidă economia mai repede ca alții.

„Aveți aici o campanie de vaccinare de succes și în curând veți depăși 30% de persoane vaccinate. Știți foarte bine că obiectivul național este de a avea prima bornă și a începe redeschiderea economiei la 35% de persoane vaccinate”, i-a spus premierul Florin Cîțu primarului Emil Boc, vineri, într-o conferință de presă, la Cluj-Napoca.

Premierul a precizat că nimeni nu mai poate găsi scuze să nu se vaccineze, pentru că doze de vaccin există și vor mai fi aduse în țară, iar centrele de vaccinare sunt din ce în ce mai multe.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

„Am avut grijă să avem doze de vaccin și vom avea. Putem să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la persoane vaccinate la finalul lunii mai sau 1 iunie, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm, acum nu mai avem nicio scuză, avem vaccin. Ținta mult mai importantă, de a atinge 10 milioane de persoane vaccinate, adică 70% dintre persoanele care trebuie vaccinate și, ne spun specialiștii, acolo începe să fie imunizarea generală a populației”, a mai spus Cîțu.

Premierul, împreună cu primarul municipiului Cluj-Napoca, a avut o întâlnire, vineri, cu organizatorii de mari evenimente.

„A fost o discuție informală și avem susținerea domniilor lor pentru campania de vaccinare. Mesajul a fost foarte bine înțeles: putem să vorbim și de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viață normală doar cu campanie de vaccinare de succes. Este condiția necesară pentru a putea să redeschidem economia. Voi face tot ce e posibil pentru a redeschide economia”, a mai spus Cîțu, care i-a transmis lui Boc faptul că municipiul Cluj-Napoca are șanse să deschidă economia mai devreme.

„Cu siguranță dacă veți merge așa veți deschide mai repede ca restul țării economia”, i-a spus, glumind, Cîțu, lui Boc. Primarul a replicat că „e meritul clujenilor”.