• Două mari orașe din țara noastră depășesc Bucureștiul în privința calității vieții și a gradului de satisfacție al cetățenilor.
  • Timișoara se află pe locul 115, iar Cluj-Napoca se regăsește pe 112.
  • Bucureștiul se află în urma principalelor capitale din estul Europei într-un clasament despre calitatea vieții.

Capitala României se află pe locul 188 din lume din 255 de orașe analizate în clasamentul privind calitatea vieții, în timp ce Sofia, capitala Bulgariei, se regăsește pe locul 174. Budapesta se găsește pe poziția 172, Varșovia este pe locul 158, iar Praga se află pe locul 98 în clasament.

Topul realizat a analizat o serie de factori și indicatori care să indice locul în clasament și criteriile de departajare. Printre acești indicatori se regăsește costul vieții, sănătatea, prețurile imobiliarelor, traficul, poluarea, clima și siguranța cetățeanului.

Costul vieții

Indicatorul „costul vieții” a înglobat prețurile de consum, precum alimente, transport și utilități. Categoria nu a inclus și costul chiriilor sau al ipotecilor. Din cele 582 de orașe analizate, Cluj-Napoca s-a situat pe locul 170, urmat de Constanța care se află pe 141, Brașov pe 131, Iași pe 129 și Timișoara pe 124. 

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Clujul se află la doar un punct distanță de București, care s-a situat în topul orașelor cu privire la costul vieții pe locul 171. 

Poluarea orașelor din România

Potrivit clasamentului realizat de Numbeo.com, București este cel mai poluat oraș din România, fiind pe poziția 279 din 353 de orașe analizate. Capitala este urmată de Iași pe poziția 186, Timișoara pe 172 și Clujul pe locul 115. Cel mai nepoluat oraș din România este Brașov, care se situează  pe locul 73.