• Camera Deputaților aprobă trei numiri noi la CNAS
  • Cei trei membri fac parte din PNL, USR și PSD
  • Comisia juridică a Senatului nu a aprobat urmărirea juridică a lui Florin Bodog

În plină criză politică și fără un ministru al Sănătății, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților ajunge numirea a trei membri noi la Casa Națională de Asigurări în Sănătate.

Prima numire este Cristina Agnes Vecerdi – deputată PNL, fosta Șefa UPU Smurd Brașov, decorată în 2015 de Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. A doua numire este Radu Tudor Ciornei – deputat USR și cercetător cu studii în Statele Unite și Austria. Și îl mai avem și pe Corneliu Florin Buicu, deputat PSD Mureș și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Numirile sunt răspândite pe tot spectrul politic, PNL, USR și PSD. De unde interesul acesta pentru CNAS? O posibilă explicație poate fi bugetul CNAS pe anul în curs, adică 44,8 miliarde lei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În ședință s-a discutat și despre un bugetar care și-a luat salariul un an fără să fi făcut nimic

Senatorii din Comisia Juridică au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog. Senatorul PSD este acuzat că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.