CNATDCU a decis oficial: Fostul şef DGA şi preşedintele AEP au plagiat lucrările de doctorat

Cătălin Ioniță, Constantin Mitulețu-Buică Sursa foto: Mediafax Foto
  • Chestorul principal de poliţie (r) Cătălin Alexandru Ioniţă, fost şef al DGA şi preşedintele AEP, Constantin Mituleţu Buică au plagiat
  • Cei doi rămân fără titlurile de doctor
  • Cătălin Alexandru Ioniţă a obţinut titlul ştiinţific de doctor în Ordine publică şi siguranţă naţională în 2012

Chestorul principal de poliţie (r) Cătălin Alexandru Ioniţă, fost şef al DGA şi preşedintele AEP, Constantin Mituleţu Buică, rămân fără titlurile de doctor după ce CNATDCU a decis oficial că au plagiat în lucrările de doctorat.

Chestorul principal de poliţie (r) Cătălin Alexandru Ioniţă, fost şef al Poliţiei Române şi fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu Buică, rămân fără titlurile de doctor după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU a decis oficial că au plagiat în lucrările de doctorat, potrivit Pressone.ro.

Ambele hotărâri au fost luate de Consiliul general al CNATDCU în data de 23 februarie şi au fost făcute publice luni.

Ioniţă a obţinut titlul ştiinţific de doctor în Ordine publică şi siguranţă naţională în 2012, la Academia de Poliţie, sub coordonarea profesoarei universitare Ştefania Georgeta Ungureanu. Titlul lucrării ştiinţifice este „Criminogeneza infracţiunilor cibernetice”.

Numele lucrării preşedintelui AEP este „Cadrul juridic privind controlul autorităţilor cu responsabilităţi în domeniul securităţii şi apărării pentru respectarea drepturilor omului în situaţia de conflict armat şi operaţii de menţinere a păcii”.

Ioniţă şi-a susţinut teza de doctorat în 2012 la Academia de Poliţie, iar Mituleţu-Buică, în 2017, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.