CNSAS l-a depistat pe listele de pentru alegerile parlamentare pe Samuel Calotă, candidat la Camera Deputaților din partea ProRomânia, care a fost colaborator al Securității ca poliție politică.

S-au primit listele cu candidați de la toate Birourile Electorale Județene, exceptând Birourile Electorale Judeţene Dâmboviţa şi Olt. S-au derulat procedurile de verificare pentru 6.030 candidați şi s-au procesat datele pentru 5.713 persoane. Dintre acestea, în temeiul legii sunt verificabile (candidaţi care sunt născuţi după anul 1973) 2.693 persoane”, anunță CNSAS.

Potrivit sursei citate, pe liste a fost identificat Samuel Calotă, colaborator al Securității, care este candidat Camera Deputaţilor din partea partidului Pro România, judeţul Teleorman.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU, DESPRE NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

Conform notei de constatare a CNSAS, prezentată în instanța de judecată, Samuel Calotă a fost recrutat de Securitate în decembrie 1981 în calitate de gazdă a casei de întâlniri cu numele cosnpirativ „Violeta” în scopul realizării legăturii cu sursele de informare.

„Se arată în acest sens că a semnat un angajament accepând colaborarea”, reiese din dosar.

„Pentru toți ceilalți candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, verificările vor continua, conform procedurii legale, iar rezultatele finale vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, conchide CNSAS.