CNSAS l-a depistat pe listele de pentru alegerile parlamentare pe Samuel Calotă, candidat la Camera Deputaților din partea ProRomânia, care a fost colaborator al Securității ca poliție politică.

S-au primit listele cu candidați de la toate Birourile Electorale Județene, exceptând Birourile Electorale Judeţene Dâmboviţa şi Olt. S-au derulat procedurile de verificare pentru 6.030 candidați şi s-au procesat datele pentru 5.713 persoane. Dintre acestea, în temeiul legii sunt verificabile (candidaţi care sunt născuţi după anul 1973) 2.693 persoane”, anunță CNSAS.

Potrivit sursei citate, pe liste a fost identificat Samuel Calotă, colaborator al Securității, care este candidat Camera Deputaţilor din partea partidului Pro România, judeţul Teleorman.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Conform notei de constatare a CNSAS, prezentată în instanța de judecată, Samuel Calotă a fost recrutat de Securitate în decembrie 1981 în calitate de gazdă a casei de întâlniri cu numele cosnpirativ „Violeta” în scopul realizării legăturii cu sursele de informare.

„Se arată în acest sens că a semnat un angajament accepând colaborarea”, reiese din dosar.

„Pentru toți ceilalți candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, verificările vor continua, conform procedurii legale, iar rezultatele finale vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, conchide CNSAS.