Cofondatorul Google, ascuns de ochii lumii de mai bine de un an, și-ar fi cumpărat o insulă pentru a „evada din pandemie”

  • Cofondatorul Google, Larry Page, a apărut foarte rar, spre deloc, în presă în ultimele 12 luni.
  • Se spune despre acesta că ar fi donat materiale sanitare COVID, cu avionul său privat, pentru Fiji, conform unui reportaj Fijian Broadcasting Company News.
  • Ulterior, reportajul a dispărut după ce oficialii din sistemul sanitar din Fiji au cerut ca materialul să fie șters.
  • „Există numeroase persoane cu averi mari care au folosit Fiji ca un loc pentru a se retrage în pandemie”, a declarat Michael Lewis, directorul unei comunități private.
  • Lorenzo Cipriani, marinar, despre Larry Page într-o postare de blog publicată pe 4 august 2020: „De exemplu, unul dintre bogați este Larry Page, confondatorul Google, care a cumpărat insula Namotu. A ajuns acolo cu un avion privat și a petrecut trei luni împreună cu angajații săi”.
  • Surse Business Insider: „Larry Page a fost văzut pe o insulă din Fiji. Era împreună cu soția sa”.
  • Prințul Harry și Meghan Markle au fost văzuți acolo, iar Mel Gibson deține insula Mago din Fiji.

La începutul acestui an, în Fiji au început să circule zvonuri potrivit cărora Page ar fi cumpărat cel puțin o insulă din arhipelagul Mamanuca din această țară.

Pe 19 iunie, atunci când Fiji se confrunta cu al doilea val de cazuri de coronavirus, Fijian Broadcasting Company News a publicat un reportaj conform căruia Larry Page, cofondatorul Google, a donat materiale COVID-19 cu avionul său privat, relatează Business Insider.

Câteva zile mai târziu, această știre a dispărut. Oficialii din sistemul sanitar din Fiji au cerut televiziunii să retragă materialul.

Conform reportajului, materialele sanitare (măști chirurgicale, halate, mănuși) au fost trimise cu un avion privat, care a zburat din Hawaii către Aeroportul Internațional Nadi din Fiji.

O fotografie a aeronavei, realizată cu puțin timp înainte de publicarea reportajului, a fost postată pe rețelele de socializare. Insider a verificat numărul de înmatriculare într-o bază de date a Comisiei Federale de Comunicații, care a arătat că este licențiat pentru Blue City Holdings. Blue City Holdings gestionează o flotă pentru Page, cofondatorul Google, Sergey Brin, și fostul director executiv Eric Schmidt.

Un articol despre Page este rar în aceste zile. Locul în care se află și activitățile sale au fost în mare parte un mister, deși menține o influență considerabilă asupra uneia dintre cele mai puternice companii de tehnologie din lume.

În timp ce Mark Zuckerberg, de la Facebook, Jeff Bezos, de la Amazon, și Tim Cook, de la Apple, au fost chestionați în cadrul audierilor din Congres, Page a evitat examinarea publică de când el și Brin s-au retras de la Google și de la compania mamă Alphabet la sfârșitul anului 2019.

Fiji a fost mult timp un refugiu popular pentru cei bogați și celebri

Prințul Harry și Meghan Markle au fost văzuți acolo, iar Mel Gibson deține insula Mago din Fiji.

Mulți oameni cu averi foarte generoase au mers în Fiji în perioada pandemiei”, a declarat Michael Lewis, directorul unei comunități private de dezvoltare de acolo.

Locația este, astfel, ideală pentru Larry page, care pur și simplu a dispărut din atenția publicului din momentul în care s-a retras de la Google. Totuși, Larry Page ar mai vorbi cu Sundar Pichai.

„Există numeroase persoane cu averi mari care au folosit Fiji ca un loc pentru a se retrage în pandemie”, a declarat Michael Lewis, directorul unei comunități private numită Vunabaka.

La începutul acestui an, în Fiji au început să circule zvonuri potrivit cărora Page ar fi cumpărat cel puțin o insulă din arhipelagul Mamanuca din această țară. Consiliul de turism și departamentul de proprietate funciară din Fiji au refuzat mai multe solicitări ale Insider pentru informații privind proprietatea insulelor, invocând dreptul la intimitate al proprietarilor.

Restricțiile de călătorie COVID-19 au afectat economia Fiji, astfel că guvernul a relaxat unele reguli de acces pentru persoanele bogate pentru a încerca să atragă mai multe cheltuieli și investiții.

Surse Business Insider: „Larry Page a fost văzut pe o insulă din Fiji. Era împreună cu soția sa”

„Superiahturile sunt primite cu brațele deschise. Procedurile de acces sunt mult mai ușoare. În schimb, pentru bărcile cu vele nu este atât de facil”, a spus marinarul Lorenzo Cipriani într-o postare de blog publicată pe 4 august 2020.

„Guvernul promovează o companie de întâmpinare pentru cei care sunt foarte bogați și au bani de cheltuit. Așa că așteaptă sosirea a sute de iahturi de lux”, a adăugat acesta în postarea sa de pe blog.

„De exemplu, unul dintre bogați este Larry Page, confondatorul Google, care a cumpărat insula Namotu. A ajuns acolo cu un avion privat și a petrecut trei luni împreună cu angajații săi”, a mai spus Cipriani.

„Cât timp sunt aici, unii dintre furnizorii locali vor lucra exclusiv pentru ei, evadații din pandemie care au aterizat în paradis”, a mai scris marinarul Cipriani.

Larry Page a fost văzut împreună cu soția sa, Lucinda Southworth, făcând surf pe unele dintre insule, a spus una dintre sursele Insider.