Cofondatorul Google, Larry Page, împlineşte 48 de ani. Cum a ajuns la conducerea companiei și ce avere are

Profimedia
  • Misteriosul cofondator al Google, Larry Page, împlineşte, vineri, 48 de ani
  • Larry Page şi Sergey Brin s-au cunoscut în 1995 la prestigioasa Universitatea Stanford, unde ambii studiau informatică
  • Au încercat să vândă platforma cu 1 milion de dolari
  • În 2014 au fost listaţi la Bursă, compania fiind evaluată la 27 de miliarde de dolari
  • Larry Page are o avere de 90 de miliarde de dolari

Misteriosul cofondator al Google, Larry Page, împlineşte, vineri, 48 de ani. Larry Page şi Sergey Brin s-au cunoscut în 1995 la prestigioasa Universitatea Stanford, unde ambii studiau informatică. Page a avut ideea „magică”.

Povestea este practic un argument în favoarea cercetării pure. Nu am început să lucrăm gândindu-ne la un motor de căutare. Spre finalul lui 1995 am început să colectez link-uri de pe internet pentru că eu şi consilierul meu am decis că asta ar fi un lucru bun de făcut”, povesteşte Larry Page.

Începuturile Google

Cu ajutorul lui Brin, cel care a dezvoltat algoritmul numit PageRank, a apărut Google. Platforma a luat startul în 1996 în reţeaua facultăţii. Trei ani mai târziu, Larry şi Sergey erau hotărâţi să renunţe la Google. Au încercat să vândă platforma cu 1 milion de dolari. Au acceptat şi să scadă preţul la 750 de mii de euro, însă CEO-ul companiei Excite a refuzat afacerea.

Patru ani mai târziu primeau ofertă de la Yahoo pentru 2 miliarde de dolari. De data asta ei au refuzat, iar în 2014 au fost listaţi la Bursă, compania fiind evaluată la 27 de miliarde de dolari.

În ianuarie 2020 a devenit a treia companie care depăşeşte o mie de miliarde evaluare.

Cine este Larry Page

Larry Page, cel care a renunţat la rolul de CEO încă din 2001, a rămas destul de puţin cunoscut publicului și pentru cei care lucrau la Google el era un mister. Dovadă prima interacţiune pe care a avut-o cu el Cristian Frâncu, cel care a lucrat la Google între 2001 şi 2006.

Eu habar n-aveam de Google, cu atât mai puţin aveam habar cine e Larry şi a fost foarte interesant că toţi colegii au venit şi mi-au spus: <Uite, eu sunt inginer software. Fac asta şi asta>. Şi, la un moment dat, a apărut cineva şi a spus: <Salut, eu sunt Larry> Şi zic: <A, şi tu tot pe inginerie?>. Toată lumea din jur schimba feţe, râdeau. Şi el a zis: <Nu, de fapt eu deţin compania>, povesteşte Cristian Frâncu.

În prezent, Larry Page are o avere de 90 de miliarde de dolari şi se află în conducerea Alphabet, compania care deţine Google.

Vineri, pe 26 martie, Larry Page împlineşte 48 de ani.