• Departamentul de Securitate basc a avertizat că a primit un avertisment din partea autorităților franceze că niciun camion nu va putea intra în Franța prin Biriatou, punctul de trecere a frontierei care leagă Spania de Franța pe autostradă.
  • Acesta este începutul autostrăzii franceze A-63, care a fost afectată de incendiu la Landes, la aproximativ 160 de kilometri de graniță.
  • Închiderea frontierei, împreună cu densitatea mare a traficului în acest punct, obișnuită în luna august, a provocat ieri 7 kilometri de ambuteiaje.

Autoritățile franceze au închis pentru a doua zi frontiera Irún, regiunea Țara Bascilor din Spania, pentru vehiculele grele de marfă din cauza unui incendiu de proporții în nordul departamentului Landes, care afectează autostrada A-63.

Departamentul de Securitate basc a avertizat că a primit un avertisment din partea autorităților franceze că niciun camion nu va putea intra în Franța prin Biriatou, punctul de trecere a frontierei care leagă Spania de Franța pe autostradă.

Acesta este începutul autostrăzii franceze A-63, care a fost afectată de incendiu la Landes, la aproximativ 160 de kilometri de graniță.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Închiderea frontierei, împreună cu densitatea mare a traficului în acest punct, obișnuită în luna august, a provocat ieri 7 kilometri de ambuteiaje.

Având în vedere că autostrada A-63 la Hossegor este închisă, guvernul francez recomandă camioanelor să o ia pe A-64 spre Pau și apoi să o ia pe A-65 și A-62 spre Bordeaux.

Incendiul, care a ars mii de hectare și a provocat doi răniți și evacuarea a 10.000 de persoane, potrivit cotidianului Sud Ouest, se află în apropierea comunei Saugnacq-et Muret.