• Un general ucrainean a avertizat lumea că ar trebui să fie îngrijorată de amenințarea lui Vladimir Putin de a folosi arme nucleare.
  • „Suntem și ar trebui să fim îngrijorați”, a declarat el într-un interviu exclusiv pentru abc News.
  • Moscova a afirmat că Ucraina intenționează să folosească temuta bombă în cadrul unei convorbiri telefonice între ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu și secretarul britanic al apărării, Ben Wallace.

Un general ucrainean a avertizat lumea că ar trebui să fie îngrijorată de amenințarea lui Vladimir Putin de a folosi arme nucleare. Generalul Oleksandr Syrskiy, comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, a recunoscut că biroul președintelui Volodimir Zelenski este îngrijorat de un atac nuclear.

Rusia a afirmat că Ucraina se află în etapa finală de creare a unei bombe murdare”. Dar mulți se tem că Moscova va ordona forțelor sale să detoneze o bombă radioactivă proprie într-un atac sub steag fals, dând vina pe Kiev pentru explozie.

Se tem că acest lucru ar fi apoi folosit ca justificare pentru ca Kremlinul să continue escaladarea războiului. Syrskiy, care a câștigat bătălia de la Kiev în primăvară și bătălia pentru Harkov în septembrie, nu s-a menajat atunci când a evaluat amenințarea reprezentată de armele nucleare aflate la dispoziția lui Putin.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Suntem și ar trebui să fim îngrijorați”, a declarat el într-un interviu exclusiv pentru abc News.

Luna trecută, Putin a lansat o amenințare ușor disimulată că Rusia va recurge la folosirea armelor nucleare în războiul său împotriva Ucrainei, în urma unei serii de eșecuri pe câmpul de luptă. Între timp, Syrskiy a declarat că rămâne încrezător că Ucraina câștigă războiul care se referă la supraviețuirea poporului nostru”.

El a continuat: Bineînțeles că eu cred că suntem învingători, deoarece, în primul rând, câștigăm bătălia psihologică. Avem succes pe câmpul de luptă, dar războiul este dificil”. Moscova a afirmat că Ucraina intenționează să folosească temuta bombă în cadrul unei convorbiri telefonice între ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu și secretarul britanic al apărării, Ben Wallace.

Marea Britanie, SUA și Franța au emis o declarație în care au denunțat acuzațiile false”. Într-o declarație comună se spune: Miniștrii apărării din fiecare dintre țările noastre au vorbit cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, la cererea acestuia”.

Dar au respins acuzațiile transparente și false ale Rusiei potrivit cărora Ucraina se pregătește să folosească o bombă murdară pe propriul teritoriu”.

Ei au adăugat: Lumea ar vedea prin orice încercare de a folosi această acuzație ca pretext pentru escaladare. De asemenea, respingem orice pretext de escaladare din partea Rusiei”.

Contraofensiva Ucrainei a ajuns în sudul agricol după ce a forțat trupele rusești să părăsească terenurile pe care le-au ocupat la începutul acestui an. Herson a fost primul care a căzut în mâinile Rusiei la începutul invaziei, iar recucerirea acestuia ar fi o victorie majoră pentru Ucraina.

Dar, pe măsură ce țara continuă să își adauge victorii, Rusia devine tot mai disperată. Kremlinul a intensificat loviturile asupra Ucrainei, părând să vizeze în special instalațiile energetice. Aceasta urmează distrugerii podului care leagă Rusia de Crimeea anexată în timpul unei explozii în această lună. Atacul a avut loc la câteva ore după ce Putin și-a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare.