• Comisarul european va aborda diverse subiecte, precum egalitatea de gen sau politicile şi programele dedicate comunităţii romă.
  • Marţi, 7 martie 2023, începând cu ora 11.00, comisarul european Helena Dalli va participa la Conferinţa „Femei mai puternice în România”,
  • Înaltul oficial european se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă, cu ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, cu ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, Gabriela Firea şi cu preşedintele Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Iulian Paraschiv.

Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 6-8 martie 2023, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, celebrată internaţional la data de 8 martie.

Comisarul european Helena Dalli a declarat: „Ziua Internaţională a Femeii ne reaminteşte faptul că progresele înregistrate în ceea ce priveşte egalitatea de gen sunt în continuare la un nivel scăzut şi neuniform în UE, în pofida unor semne vizibile de schimbare. În cadrul Comisiei Europene, lucrăm pentru a construi o Europă în care fetele şi femeile să poată prospera şi să poată conduce pe picior de egalitate cu bărbaţii, fără piedici. Recentele acorduri privind echilibrul de gen în consiliile de administraţie şi în domeniul transparenţei salariale ne permit să deschidem calea către realizarea unei Uniuni a egalităţii. De îndată ce vom ajunge la un acord în legătură cu propunerea privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, putem asigura un viitor mai bun pentru toţi, indiferent de gen”.

În cursul vizitei sale, comisarul european va aborda diverse subiecte, precum egalitatea de gen sau politicile şi programele dedicate comunităţii romă.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

Înaltul oficial european se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă, cu ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, cu ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, Gabriela Firea şi cu preşedintele Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Iulian Paraschiv.

Marţi, 7 martie 2023, începând cu ora 11.00, comisarul european Helena Dalli va participa la Conferinţa „Femei mai puternice în România”, organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, împreună cu Ambasada Suediei, Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în cooperare cu FILIA. În cadrul sesiunii la nivel înalt, alături de comisar, la eveniment vor participa şi Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, şi Virginia Oţel, co-preşedinte Global Professional Women’s Network.