• Comisia Europeană cere statelor UE să intensifice pregătirile pentru COVID-19
  • Europa a depăşit Statele Unite, unde se raportează în medie peste 51.000 de infecţii
  • ”Timpul se epuizează”, a declarat comisarul UE pentru Sănătate Stella Kyriakides

Comisia Europeană a cerut intensificarea pregătirilor în urma creșterii masive a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2.  A recomandat și adoptarea unor măsuri comune pentru distribuirea vaccinurilor.

”Timpul se epuizează”, spune comisarul UE pentru Sănătate Stella Kyriakides, care cere o coordonare mai mare în depistarea infecţiilor. Spitalele şi serviciile de vaccinare ar trebui să aibă lucrători calificaţi, cu echipamente de protecţie, a spus Comisia, care îndeamnă guvernele să evite lipsurile care au ieșit la suprafață în martie, când a izbucnit epidemia.

„Prioritatea tuturor ar trebui să fie să facă tot ce este necesar pentru a evita consecinţele devastatoare ale carantinelor generalizate.”, a spus Comisarul.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate: ”Rămâne puţin timp pentru astfel de pregătiri, deoarece primele vaccinuri ar putea fi disponibile la începutul anului viitor. Prima prioritate a tuturor ar trebui să fie să facă tot ce este necesar pentru a evita consecinţele devastatoare ale carantinelor generalizate”.