• România primeşte o sumă suplimentară de 234 de milioane de euro pentru programul său operaţional privind capitalul uman.
  • Noile fonduri vor contribui la furnizarea de cursuri pentru 168 000 de elevi defavorizaţi, astfel încât să se compenseze orele de şcoală pierdute în timpul pandemiei.
  • Franţa va primi o sumă suplimentară de 24 de milioane de euro, iar Germania va beneficia de o sumă suplimentară de 27 de milioane de euro.

Comisia Europeană (CE) a acordat în total 285 de milioane de euro pentru sprijinirea programelor operaţionale ale României, Franţei şi Germaniei din cadrul Fondului social european (FSE).

Potrivit unui comunicat al CE, sprijinul se înscrie în cadrul Asistenţei de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei (REACT-EU). Sumele suplimentare vor sprijini cetăţenii în găsirea unor noi locuri de muncă, vor consolida sistemele de educaţie, de ocupare a forţei de muncă şi de sănătate şi vor contribui la accelerarea redresării în urma crizei provocate de pandemie.

România primeşte o sumă suplimentară de 234 de milioane de euro pentru programul său operaţional privind capitalul uman. Noile fonduri vor contribui la furnizarea de cursuri pentru 168 000 de elevi defavorizaţi, astfel încât să se compenseze orele de şcoală pierdute în timpul pandemiei.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

În plus, fondurile vor sprijini crearea de noi locuri de muncă prin intermediul unor stimulente pentru angajare acordate persoanelor care au rămas fără loc de muncă în timpul pandemiei şi prin sprijinirea a 295 de noi întreprinderi sociale pentru persoanele care aparţin unor grupuri vulnerabile. Finanţarea suplimentară va sprijini, de asemenea, primele acordate unui număr de 97 000 de lucrători din domeniul sănătăţii aflaţi în prima linie în timpul pandemiei.

Franţa primeşte o sumă suplimentară de 24 de milioane de euro pentru programul operaţional aferent departamentului său de peste mări, Guyana. Fondurile respective vor ajuta elevii expuşi riscului de abandon şcolar, dar şi şomerii şi persoanele care au cele mai mici şanse de a intra pe piaţa forţei de muncă.

În Germania, programul operaţional din cadrul FSE din Baden-Württemberg beneficiază de o sumă suplimentară de 27 de milioane de euro pentru a sprijini peste 16 000 de persoane care au fost afectate în mod deosebit de pandemie. Noile fonduri vor ajuta persoanele care au nevoie să acceseze şi să utilizeze instrumente şi servicii digitale, şomerii de lungă durată, dar formarea profesională a lucrătorilor aflaţi în şomaj tehnic, precum şi formarea personalizată a profesioniştilor din domeniul culturii.

REACT-EU face parte din NextGenerationEU şi furnizează o finanţare suplimentară în valoare de 50,6 miliarde de euro pe parcursul anilor 2021 şi 2022 pentru programele politicii de coeziune aferente perioadei 2014-2020.