• Comisia Europeană a aprobat proiectul „Varianta de ocolire Bacău”.
  • România a cerut finanțarea proiectului pe 22 noiembrie 2019.
  • UE va contribui cu aproape 700 de milioane de lei.

O bucată din mult așteptata Autostradă a Moldovei pare că s-ar vedea în zare.

Proiectul de 30 de kilometri de drum rapid a primit finanțare de la Uniunea Europeană. Deși e ca o picătură într-un ocean, Adrian Covăsnianu, vicepreședintele Asociației „Moldova vrea Autostradă” spune că inaugurarea e totuși o veste bună.

„Se știa faptul că exista oarecum suspiciuni acum, că ne va respinge Comisia Europeană cererea de finanțare, ca urmare a unui proiect nepregătit. Moldova va avea de la începutul anului viitor primi kilometri de autostrada, undeva la vreo 16 km în zona Bacăului. Este un început, e o mica parte din autostrada A7 extrem de necesară pentru zona Bacăului și, de ce nu, pentru toată Moldova în contextul ei”, a spus Adrian Covăsnianu, vicepreședinte al Asociației Moldova vrea Autostrada.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Moldova are nevoie de autostradă

Lucrările la Autostrada A7 au început în 2015, dar s-au poticnit repede. „Într-adevăr, drumul până la Iași de la București, va deveni mult mai scurt pentru că nu va mai trebui să parcurgi Bacăul, care este totuși un oraș mare. Dar noi avem însă nevoie de o autostrada sau un drum expres care să străbată întreaga Moldovă pentru a ajuta această regiune și nu numai acolo. Vorbim și de sudul României, vorbim desigur și de Transilvania și de legătura cu vestul Europei”, amintește jurnalistul Bogdan Alecu.

Valoarea totală a proiectului ajunge la un milliard de lei. Uniunea contribuie cu 85% din sumă.