• Comisia a concluzionat că schema propusă de România respectă condiţiile stabilite de Cadrul temporar de criză.
  • În special, ajutoarele nu vor depăşi 250 000 de euro per beneficiar şi vor fi acordate până la 31 decembrie 2023.
  • Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat adoptat de Comisie la 23 martie 2022 şi modificat la 20 iulie 2022 şi la 28 octombrie 2022.

Comisia Europeană aprobă, joi, schema de ajutor de stat în valoare de 44 milioane de euro propusă de România pentru sprijinirea crescătorilor de bovine în contextul invadării Ucrainei de către Rusia.

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 44 de milioane de euro (217,7 milioane lei) propusă de România pentru a veni în ajutorul crescătorilor de bovine în contextul războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat adoptat de Comisie la 23 martie 2022 şi modificat la 20 iulie 2022 şi la 28 octombrie 2022.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

În cadrul acestei scheme, ajutoarele vor fi acordate sub formă de granturi directe. Scopul schemei este compensarea beneficiarilor eligibili pentru o parte din costurile suplimentare suportate ca urmare a creşterilor de preţuri pentru combustibil, energie şi furaje. De asemenea, prin această schemă se doreşte sprijinirea crescătorilor în depăşirea dificultăţilor financiare ale acestora legate de actuala criză geopolitică.

Comisia a concluzionat că schema propusă de România respectă condiţiile stabilite de Cadrul temporar de criză. În special, ajutoarele nu vor depăşi 250 000 de euro per beneficiar şi vor fi acordate până la 31 decembrie 2023.

Comisia a concluzionat că schema este necesară, adecvată şi proporţională pentru remedierea unei perturbări grave a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile stabilite de Cadrul temporar de criză. Pe baza acestor concluzii, Comisia a aprobat schema de ajutor în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.