Comisia Europeană: Cel puțin 12 țări din UE cred că vor vaccina 70% din populație până în iulie

Thierry Breton Foto: Mediafax
  • Comisia Europeană a stabilit un obiectiv de inoculare a 70% din populația adultă a UE până la sfârșitul acestei veri
  • Breton nu a precizat care sunt cele 12 state membre și nici nu a spus care țări nu vor atinge 70%
  • Țările UE vor primi încă 50 de milioane de vaccinuri produse de Pfizer și BioNTech în acest trimestru

Cel puțin 12 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au declarat că sunt încrezătoare că vor putea vaccina 70% din populația adultă până la jumătatea lunii iulie, a declarat marți Thierry Breton, șeful grupului de lucru pentru vaccinare din Comisia Europeană, citat de Reuters.

Comisia Europeană a stabilit un obiectiv de inoculare a 70% din populația adultă a UE până la sfârșitul acestei veri, bazându-se pe o creștere a livrărilor de vaccinuri.

„Suntem încrezători că vom putea livra suficiente doze, dar este adevărat și că ține de statele membre să se organizeze pentru a fi pregătite pentru asta”, a declarat Thierry Breton în fața unei comisii parlamentare irlandeze.

„Astăzi vă pot spune că avem cel puțin 12 state membre care spun că pot atinge procentul de 70%. Numărul crește zilnic”.

Breton nu a precizat care sunt cele 12 state membre și nici nu a spus care țări nu vor atinge 70%.

Țările UE vor primi încă 50 de milioane de vaccinuri produse de Pfizer și BioNTech în acest trimestru, ceea ce oferă executivului european un confort suplimentar cu privire la obiectivele sale, a spus Breton.

El a spus că este, de asemenea, încrezător că AstraZeneca va putea să-și îndeplinească obiectivul redus în al doilea trimestru de 70 de milioane de vaccinuri.

Breton, care și-a exprimat speranța recent că Europa va avea un sezon turistic de vară anul acesta, a declarat că obiectivul programului de vaccinare este important pentru a oferi „lumina de la capătul tunelului” înainte de sezonul de vacanță.