Comisia Europeană cere Germaniei să „reanalizeze” restricţiile impuse la frontiere

Sursa foto: Profimedia
  • Comisia Europeană a cerut Germaniei să reanalizeze restricţiile stricte impuse la frontieră în contextul pandemiei
  • Comisia Europeană aminteşte Germaniei că statele membre UE au stabilit să evite pe viitor închiderea graniţelor
  • Aproximativ 45.000 de persoane din Cehia şi Austria lucrează în Germania şi sunt afectate de noile restricţii.

Comisia Europeană a cerut, vineri, Germaniei să reanalizeze restricţiile stricte impuse la frontieră în contextul pandemiei, amintind că ţările Uniunii Europene au convenit să evite închiderea graniţelor.

Guvernul Germaniei a anunţat, în contextul apariţiei noilor variante ale coronavirusului, restricţii de călătorie pentru persoanele care vin din Cehia, Slovacia şi din regiunea austriacă Tirol.

Însă Comisia Europeană aminteşte Germaniei că statele membre UE au stabilit să evite pe viitor închiderea graniţelor.

În acest context, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat, potrivit site-ului Tagesschau.de, că se aşteaptă ca toate ţările, inclusiv Germania, să aplice măsuri stabilite de comun acord privind călătoriile.

„Închiderea graniţelor şi interdicţiile generale de călătorie trebuie evitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al CE, cerând Germaniei să „reanalizeze” măsurile şi să aplice excepţii, în primul rând pentru persoanele care traversează zilnic frontierele în scop profesional.

Conform datelor oficiale, aproximativ 45.000 de persoane din Cehia şi Austria lucrează în Germania şi sunt afectate de noile restricţii.