• Comisia Europeană solicită României să respecte cerințele Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale.
  • Datele Comisiei Europene arată că, în România, peste 180 de aglomerări mari nu respectă nici obligațiile în materie de colectare a apelor reziduale, nici pe cele în materie de tratare.

Comisia Europeană (CE) solicită României să respecte solicitările Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale. Directiva impune statelor membre să asigure faptul că aglomerările urbane (oraşe, aşezări) îşi colectează şi tratează în mod corespunzător apele reziduale, că elimină sau reduc, astfel, toate efectele nedorite ale acestora, potrivit unui comunicat emis de CE.

Datele de monitorizare arată că, în România, peste 180 de aglomerări mari nu respectă nici obligaţiile în materie de colectare a apelor reziduale, nici pe cele în materie de tratare a acestora.

Răspunsurile la scrisorile de punere în întârziere trimise României în iunie 2018 şi în octombrie 2020 nu abordează în mod satisfăcător preocupările Comisiei, se arată în comunicat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prin urmare, Comisia a decis miercuri să emită un aviz motivat. România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi pentru a lua măsurile necesare, altminteri, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz.