Comisia Europeană îndeamnă la încetarea călătoriilor neesențiale către și dinspre India

Comisia Europeană sprijină lupta contra dezinformării. Se vor înființa centre naționale de verificare a informațiilor Sursa Foto: Profimedia
  • Comisia Europeană îndeamnă la încetarea călătoriilor neesențiale către și dinspre India
  • Acest îndemn vine în urma numărului tot mai mare de infecții cu varianta B.1.617.2 în Subcontinentul Indian
  • Comisia Europeană subliniază că persoanele care sunt nevoite să călătorească în India trebuie să fie atent monitorizate, carantinate și testate

Comisia Europeană îndeamnă, printr-un comunicat postat pe site-ul propriu, la încetarea călătoriilor neesențiale către și dinspre India.

Acest îndemn vine în urma numărului tot mai mare de infecții cu varianta B.1.617.2 în Subcontinentul Indian și a situației curente din cadrul lui. Acest comunicat vine în urma propunerii făcute de Organizația Mondială a Sănătății de a schimba încadrarea tulpinei indiene de la „interes” la „îngrijorare”.

Comisia Europeană subliniază că persoanele care sunt nevoite să călătorească în India trebuie să fie atent monitorizate, carantinate și testate. De asemenea, Comisia Europeană propune ca statele membre UE să impună o „pauză de urgență” călătoriilor către și dinspre India. Măsurile nu s-ar aplica în cazul în care este o urgență de familie, sunt persoane ce au nevoie de protecție internațională sau în scopuri umanitare.