• Comisia Europeană ar fi de acord cu scoaterea procentului 9,4% pentru pensii, din PIB-ul României.
  • Comisia Europeană vrea creșterea pensiilor mici și mărirea, în perspectivă a vârstei de pensionare.
  • Comisia Europeană: „Noi am arătat flexibilitate, dar vrem garanții pentru viitor”.

Trei miniștri au fost, zilele trecute, la Bruxelles, unde au discutat cu reprezentanți ai Comisiei Europene despre modificarea prevederilor din PNRR, negociate si asumate in trecut.

„Reprezentanții Comisiei Europene ar fi de acord cu modificarea procentului de 9,4% din PIB pentru pensii, însă cu niște condiții: pensiile mici să fie majorate și totodată să fie mărite în timp, în perspectivă, vârsta de pensionare”, spune Gabriel Pecheanu, editor Mediafax.

La întâlnirea celor trei miniștri cu reprezentanții Comisiei Europene, potrivit surselor citate, oficialii europeni au transmis că nu au o probleme cu măsurile, dar că propunerile nu reprezintă măsuri structurale.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Dacă e să ne referim la deficitul bugetar, reprezentanții Comisiei Europene vor garanții suplimentare pentru limitarea cheltuielilor, pentru că guvernele anterioare nu au respectat angajamentele asumate”.

Executivul de la București cere Comisiei Europene eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii, inclusiv cele speciale, precum și majorarea deficitului bugetar de la 4,4 la 5,5 din PIB.

Citește și: