• Uniunea Europeană propune să pună capăt restricțiilor de călătorie pentru turiștii vaccinați din afara spațiului european, transmite Bloomberg.
  • Statele membre urmează să înceapă marţi discuțiile cu privire la această propunere.

Comisia Europeană a propus eliminarea unor restricții privind călătoriile în scop turistic și de agrement pentru cei care au fost complet vaccinați. Este o măsură care arată începerea revenirii la normalitate, pe măsură ce se intensifică campania de vaccinare.

Potrivit Bloomberg, CE „propune să permită intrarea în UE din motive neesențiale nu numai pentru toate persoanele care provin din țări cu o situație epidemiologică bună, ci și pentru toate persoanele care au primit ultima doză dintr-un vaccin autorizat de UE”.

În prezent, Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat patru vaccinuri: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna și Johnson & Johnson.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

„Acest lucru ar putea fi extins la vaccinurile care au finalizat procesul de includere pe lista de utilizare de urgență a OMS”, a precizat Comisia Europeană într-un comunicat.

Noile norme ar înlocui o interdicție generală actuală pentru călătoriile neesențiale în UE pentru rezidenții din toate țările, cu excepția câtorva țări.

Acum, țările membre UE permit cetăţenilor din şapte ţări să vină în vacanţă sau să călătorească din raţiuni neesenţiale în UE.

Blocul comunitar lucrează la introducerea unui sistem de pașaport pentru vaccinuri care va facilita călătoriile pentru cei care au fost vaccinați sau pot dovedi că s-au recuperat recent de coronavirus și sunt astfel considerați imuni.