Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor către regiunea Africii de Sud din cauza noii variante

africa de sud cape town Foto: Flickr/Werner Bayer

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat vineri că va propune ţărilor UE să suspende zborurile către regiunea Africii de Sud din cauza apariţiei unei noi variante a virusului COVID-19.

Mai multe ţări au anunţat deja astfel de măsuri.

Marea Britanie a anunţat că a interzis temporar zborurile din Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho şi Eswatini începând de vineri de la ora 1200 GMT, iar călătorii britanici care se întorc din aceste destinaţii vor trebui să intre în carantină.

Varianta a fost descoperită şi în Botswana şi Hong Kong, dar Agenţia de Securitate Sanitară din Marea Britanie a declarat că nu a fost detectat niciun caz în Marea Britanie.

Singapore s-a alăturat rapid Marii Britanii, iar ministerul sănătăţii a declarat că va restricţiona sosirile din Africa de Sud şi din ţările învecinate, ca măsură de precauţie.

Italia a impus o interdicţie de intrare pentru persoanele care au vizitat un grup de state din Africa de Sud, inclusiv Africa de Sud, în ultimele 14 zile.

Ţările europene au extins deja vaccinările de rapel şi au înăsprit restricţiile, în timp ce continentul se luptă cu un al patrulea val de coronavirus, condus de varianta delta mai cunoscută, multe ţări raportând creşteri zilnice record ale numărului de cazuri.

Germania a raportat un nou record de peste 76.000 de infecţii cu COVID-19 într-o singură zi, în timp ce forţele sale aeriene s-au pregătit pentru prima dată în pandemie să transporte cu avionul pacienţi grav bolnavi în alte părţi ale ţării pentru a descărca spitalele aflate în dificultate.

Berlinul va declara, de asemenea, Africa de Sud zonă de variantă a virusului după detectarea noii variante în această ţară, a declarat o sursă din cadrul ministerului sănătăţii.

Japonia a înăsprit, de asemenea, controalele la frontieră pentru vizitatorii din Africa de Sud şi alte cinci ţări africane, a raportat serviciul de ştiri Jiji. Ministerul său de externe nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

După ce a relaxat unele dintre restricţiile de călătorie la începutul acestei luni, guvernul central al Indiei a emis un avertisment către toate statele pentru a testa şi verifica riguros călătorii internaţionali din Africa de Sud şi din alte ţări „cu risc”.

Taiwanul a declarat că călătorii din ţările sud-africane „cu risc ridicat” vor trebui să intre în centre de carantină administrate de guvern timp de 14 zile.