• În următorii 25 de ani, proporția persoanelor de peste 65 de ani va crește cu 8% în UE.
  • Bolile cardiovasculare și cancerul au rămas principalele cauze ale mortalității în 2021.
  • Dintre tinerii de 15 ani, 25% erau obezi în România, Grecia și Malta în 2022.

Comisia Europeană, împreună cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, publică de 8 ani raportul Starea Sănătății în Uniunea Europeană. Ediția din acest an indică aceleași riscuri ca și în trecut: majoritatea europenilor se hrănesc nesănătos și se mișcă puțin. Un fenomen recent, însă, este deteriorarea sănătății mintale a adolescenților.

Dubla provocare demografică a îmbătrânirii populației și a îmbătrânirii forței de muncă din domeniul sănătății reflectă nevoia urgentă de a lua măsuri pentru a crește formarea și menținerea în muncă în sectorul sănătății și pentru a utiliza mai productiv resursele umane disponibile.

Raportul abordează o serie de factori de risc care au un impact asupra sănătății oamenilor, subliniind importanța consolidării prevenției de-a lungul întregii vieți, a sprijinirii sănătății mintale la toate vârstele și a responsabilizării persoanelor pentru a-și gestiona propria sănătate.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Prin crearea unei forțe de muncă mai productive, precum și a unei participări mai ridicate a forței de muncă, sistemele de sănătate pot stimula PIB-ul și spori competitivitatea UE.

Citește și