• Comisia Europeana a respins accesul la contractul cu AstraZeneca
  • Statele europene se plâng că dozele nu sunt suficiente
  • Europenii au dat deja 2,5 miliarde de euro în avans

Comisia Europeană a fost luată în vizor de avocatul poporului din Uniunea Europeană. Comisia Europeană trebuie să explice cum a gestionat contractele de achiziționare a vaccinurilor anti-Covid-19.

Ombudsmanul european vrea să știe de ce nu au fost publicate contractelor pentru vaccinurile anti-COVID. Avocatul Poporului din UE a anunţat ieri că începe o anchetă care vizează modul în care Comisia Europeană gestionează aceste contractele semnate pentru cumpărarea vaccinurilor anti-COVID-19.

Se știe doar că plătim sume uriașe pentru niște contracte de furnizare, care iată nu garanteaza nici macar necesarul de vaccinuri solicitat de Uniunea Europeana, care a cheltuit deja 2,5 miliarde de euro. Dar, dincolo de asta nu se stiu preturile, iar termenele de livrare şi alte posibile clauze sunt secrete pentru cetateanul de rand.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Executivul comunitar susţine că are nevoie de păstrarea confidenţialităţii ca să poată negocia în condiţii contractuale mai bune cu producătorii de vaccinuri. Ramane de văzut ce va obţine avocatul poporului, pentru ca europenii sa aibă acces la aceste informații, fara să piardă nici poziția de negociere pe piața vaccinurilor anti-Covid.