• Franța a primit undă verde pentru a interzice zborurile interne pe distanțe scurte.
  • CE a aprobat mișcarea care va elimina zborurile între orașe care sunt legate printr-o călătorie cu trenul de mai puțin de 2,5 ore.
  • Decizia a fost anunțată vineri.

Franța a primit undă verde pentru a interzice zborurile interne pe distanțe scurte. Comisia Europeană a aprobat mișcarea care va elimina zborurile între orașe care sunt legate printr-o călătorie cu trenul de mai puțin de 2,5 ore, potrivit Le Figaro.

Așteptată din 2021

Decizia a fost anunțată vineri. Schimbările fac parte din Legea climei din 2021 a țării.

De asemenea, Franța reprimă utilizarea avioanelor private pentru călătorii scurte, în încercarea de a face transportul mai ecologic și mai echitabil pentru populație.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Clément Beaune, mulțumit de această decizie

Ministrul Transporturilor, Clément Beaune, a declarat că țara nu mai poate tolera pe cei super bogați să folosească avioane private, în timp ce publicul face reduceri pentru a face față crizei energetice și schimbărilor climatice.

Greenpeace mai amestecat

Franța a primit oficial aprobarea pentru a opri zborurile interne care dăunează mediului. Inițial, interdicția va afecta doar rutele dintre Paris Orly și Nantes, Lyon și Bordeaux.

Zborurile de legătură vor trebui, de asemenea, să respecte aceste noi reguli.

Când măsurile au fost anunțate pentru prima dată , acestea au fost contestate de Uniunea Aeroporturilor Franceze (UAF), precum și de filiala europeană a Consiliului Aeroporturilor Internațional (ACI Europe).

Acest lucru a determinat o investigație aprofundată a Comisiei Europene pentru a stabili dacă planul ar putea merge înainte sau nu.