• Biroul procurorului districtual din Manhattan desfășoară în continuare o anchetă penală privind practicile de afaceri ale lui Trump.
  • Susan Necheles, unul dintre avocații apărării, a declarat că firma lui Trump intenționează să facă apel.
  • Această condamnare și sentință de consecință servește drept memento pentru corporații și directori.

Un judecător din New York a condamnat vineri compania imobiliară omonimă a lui Donald Trump la plata unei penalități penale de maximum 1,61 milioane de dolari, după ce a fost declarată vinovată de uneltire pentru fraudarea autorităților fiscale timp de 15 ani. Judecătorul Juan Merchan de la tribunalul penal din Manhattan a impus sentința după ce luna trecută jurații au găsit vinovați doi afiliați ai Trump Organization de 17 acuzații penale.

Merchan l-a condamnat marți pe Allen Weisselberg, care a lucrat pentru familia Trump timp de o jumătate de secol și a fost fost directorul financiar al companiei, la cinci luni de închisoare după ce a depus mărturie ca martor principal al acuzării.

Susan Necheles, unul dintre avocații apărării, a declarat că firma lui Trump intenționează să facă apel. Nimeni altcineva nu a fost acuzat și nici nu riscă pedeapsa cu închisoarea în acest caz. Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, care a instrumentat cazul, desfășoară în continuare o anchetă penală privind practicile de afaceri ale lui Trump.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

„Deși corporațiile nu pot face închisoare, această condamnare și sentință de consecință servește drept memento pentru corporații și directori că nu poți frauda autoritățile fiscale și să scapi nepedepsit”, a declarat Bragg într-un comunicat.