• Companiile aeriene din SUA lucrează cu forțele de ordine, pentru a asigura siguranța călătorilor.
  • Oficialii companiilor spun că protestatarii nu ar trebui să aibă voie să părăsească zona cu zboruri comerciale.
  • Măsurile restrictive vin și în contextul amenințărilor auzite ieri de controlorii de trafic aerian din New York.

American Airlines și Delta Air Lines au declarat miercuri, că lucrează cu forțele de ordine și agențiile aeroportuare din zona Washingtonului pentru a asigura siguranța călătorilor și a lucrătorilor după ce susținătorii președintelui Donald Trump au asaltat Capitoliul SUA, potrivit Reuters.

Compania American Airlines a crescut, de asemenea, efectivul în aeroporturile din Washington, „ca măsură de precauție” și nu va servi alcool pe zborurile către și dinspre zonă, a spus un purtător de cuvânt.

Comentariul a fost urmat de rapoarte despre pasageri indisciplinați în timpul zborurilor spre zona D.C. marți, înainte de evenimentele de la Capitoliu, ridicând îngrijorarea cu privire la plecarea lor din regiune.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sara Nelson, președintele Asociației însoțitorilor de zbor-CWA, reprezentând lucrătorii de la 17 companii aeriene, inclusiv United Airlines, a declarat că protestatarii nu ar trebui să aibă voie să părăsească zona Washingtonului cu zboruri comerciale după ce au prezentat „comportament de mentalitate mafiotă” la zborurile din regiune.

„Comportamentul de mafie care s-a manifestat ieri în mai multe zboruri către zona D.C. a fost inacceptabil și a amenințat siguranța și securitatea fiecărei persoane aflate la bord”, a spus ea într-un comunicat.

„Actele împotriva democrației noastre, a guvernului nostru și a libertății pe care o pretindem ca americani trebuie să descalifice aceste persoane din libertatea de a zbura”, a spus ea.

United nu a comentat imediat.

Administrația pentru securitatea transporturilor, care are autoritate asupra securității călătoriilor din SUA, a declarat că este „întotdeauna în alertă maximă” și „are la dispoziție mai multe straturi de securitate”.
Acesta a refuzat să furnizeze detalii din motive de securitate.

Sute de susținători ai lui Trump au asaltat Capitoliul în speranța de a-i răsturna înfrângerea electorală, obligând Congresul să amâne o sesiune care ar fi certificat victoria președintelui ales Joe Biden.

Șeful Asociației de Turism din SUA, Roger Dow, a condamnat întreruperea de la Capitoliu.

„Comportamentul la care asistăm nu are loc în nicio democrație pașnică, cu atât mai puțin în țara care se presupune că este cel mai important exemplu de principii democratice”, a spus Dow.

Măsurile American Airlines vin, de asemenea, în contextul amenințărilor ce s-au auzit ieri pe frecvența radio a controlorilor de trafic aerian din New York.

O voce sintetizată pe calculator spunea: „Vom intra cu avionul în Capitoliu miercuri. Soleimani va fi răzbunat”.