Companiile aeriene se reinventează în pandemie. Avioanele devin restaurante de lux

  • Companiile aeriene vin cu noi idei pentru a avea activitate în pandemie
  • Unele companii oferă mese la clasa întâi, în avioanele rămase la sol
  • O masă în avion costă până la 540 de dolari
  • Primele soluții găsite de companii au fost „Zborurile către nicăieri”
  • Unii au plătit până la 2.700$ pentru un zbor „de la Sydney până la Sydney“

Avioanele ținute la sol din cauza pandemiei se transformă în restaurante de lux.
Ideea îi aparține unei companii aeriene din Japonia. Cât costă o masă pe pistă știe colega mea, Mihaela Gîrbea.

O masă în avion ajunge chiar și la 540 de dolari. Da, în ciuda prețului mare, primele locuri au fost rezervate într-o jumătate de oră. Totuși, atât de mult costă un meniu la clasa întâi. Pentru cei care vor să mănânce într-un „restaurant cu aripi“, dar nu au un buget mare, există și varianta low-cost, care costă 270 de dolari. Ideea a prins atât de mult, încât au fost suplimentate locurile pentru luna aprilie.

Prânzul în avion e doar una dintre soluțiile găsite de companiile aeriene. Primele soluții au fost „Zborurile către nicăieri”, scumpe și ele. Până la 2.700 de dolari a costat un zbor de 7 ore în jurul Australiei, cu debarcare exact în locul de plecare, aeroportul din Sydney. Scump, dar la mare căutare! Biletele au fost rezervate imediat, în doar 10 minute de la lansare.