• Pierderile hotelurilor și ale industriei aeriene au fost de 710 miliarde de dolari în 2020
  • Hotelurile anticipează o revenire a capacitășii de 40% în cursul verii
  • Eurocontrol estimează revenirea zborurilor de 45 în cel mai bun scenariu pentru 2021

Industria e interconectată, așa că și pierderile sunt ca într-un joc de domino. Hotelurile de tranzit au fost lovite grav după ce rezervările de bilete de avion s-au prăbușit. Dacă adunăm pierderile hotelurilor și ale industriei aeriene, suma se ridică la 710 miliarde de dolari, pe anul trecut, potrivit Financial Times.

Există o conexiune directă între numărul de rezervări on-line și numărul zborurilor. Cei care au ales să călătorească au venit fie cu o noapte înaintea zborului, fie când s-au întors au rămas peste noapte, tocmai pentru a preîntâmpina orice situații neprevăzute.”, a explicat Claudia Stan, Director Vanzari Hilton Garden Inn Bucharest Airport.

Dacă vaccinarea va fi eficientă, până în vară, traficul aerian va ajunge la 45 la sută din traficul de dinainte de pandemie. Asta arată estimările. Doar că sunt companii care speră la mai bine.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Am văzut o mare scădere în rândul pasagerilor și încă mai vedem o mare scădere. Din păcate sunt încă multe restricții. Noi operăm acum la capacitate de 15-20% și sperăm ca în vară să operăm la 80% din capacitate.”, a precizat Andras Rado, Corporate Communications Manager Wizz Air,