• Datoriile Companiilor Municipale ale Primăriei Capitalei sunt de 560 de milioane de lei
  • USR-PLUS și PNL vor să renunțe la Companiile Municipale create de Gabriela Firea

Cum să arunci la gunoi 110 milioane de euro într-un mandat de primar? E una din moștenirile nedorite, lăsate bucureștenilor de Gabriela Firea.

20 de companii a creat Firea când a ajuns stăpână peste București. Ca să le facă bine oamenilor, teoretic. Practic, a reușit să facă datorii. Hotnews a făcut bilanțul dureros și a numărat datoriile companiile primăriei catre fisc, furnizori sau asigurari.

Cea mai ineficientă companie este Termoenergetica – 390 de milioane de lei. Urmează Trustul de Clădiri Metropolitane, cu aproape 50 de milioane de lei și Iluminat Public cu 24 de milioane de lei. Peste 10 milioane de lei au adunat Managementul Traficului și Ecoigienizarea.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Între 3,5 și 9 milioane de lei au adunat Companiile Municipale de Dezvoltar Durabilă, Străzi, Poduri și Pasaje, Publicitate și Afișaj, Tehnologia Informației, Energetica Servicii sau Managementul Transportului.

O parte din aceste companii ar putea să dispară de când Nicușor Dan a ieșit primar. Consilierii USR-PLUS au făcut un proiect prin care să lichideze 16 companii municipale.