• Comunele și orașele din România rămân fără fondurile promise prin Programul de Dezvoltare Locală
  • Emil Drăghici: „Mesajul meu este că nimeni nu trebuie să se impacienteze că nu vor fi bani pentru achitarea lucrărilor”

Comunele și orașele din România rămân fără fondurile promise prin Programul de Dezvoltare Locală. Sunt bani pe care comunitățile le pot folosi pentru construirea de școli, canalizare, iluminat public. Practic, orice tip de lucrare de modernizare.

„Nu trebuie să se impacienteze absolut nimeni. Este o prevedere legală de a te înștiința atunci când creditele bugetare pentru PNDL sunt epuizate, ceea ce s-a întâmplat acum, dar cu siguranță sumele vor fi alocate. Există posibilitatea de a avansa chelutieli din bugetul local și să îți fie rambursate sau să stabilești cu constructorul amânarea până când vor fi banii în bugetul de stat. Ministrul a fost foarte ferm în această privință, de asemenea, și premierul Cîțu”, a spus Emil Drăghici, Presedintele Asociației Comunelor din România.

Emil Drăghici subliniază faptul că nimeni nu trebuie să se impacienteze, deoarece banii vor fi trimiși și îi îndeamnă pe constructori să continue lucrările.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Toți constructorii este bine să stea în continuarea să lucreze cât este timpul foarte bun. Banii vor fi primiți necondiționat”, a adăugat Emil Drăghici.