• China este unul dintre cei mai mari creditori ai națiunilor sărace din Africa și Asia.
  • A existat un semnal prudent din partea Chinei”, a declarat Lindner.
  • Beijingul a refuzat să accepte anumite părți ale unei declarații G20.

Ministrul german de finanțe, Christian Lindner, a declarat sâmbătă că este regretabil” faptul că China a blocat un comunicat al Grupului celor 20 de state membre pentru a condamna războiul Rusiei în Ucraina.

Dar pentru mine a fost mai important faptul că toți ceilalți au aderat la o poziție clară a dreptului internațional, a multilateralismului și a sfârșitului războiului”, a spus el. Lindner s-a adresat reporterilor după o reuniune a liderilor din domeniul finanțelor din principalele economii ale lumii, desfășurată la Bengaluru.

El a declarat că este optimist cu prudență că ar putea exista progrese în acest an în ceea ce privește restructurarea datoriilor pentru țările puternic îndatorate. China este unul dintre cei mai mari creditori ai națiunilor sărace din Africa și Asia.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

A existat un semnal prudent din partea Chinei”, a declarat Lindner. Miniștrii de finanțe ai celor mai mari economii ale lumii nu au reușit să cadă de acord asupra unei declarații finale după un summit desfășurat în India, după ce China a refuzat să condamne invazia Rusiei în Ucraina.

Beijingul a refuzat să accepte anumite părți ale unei declarații G20 care deplângea în termenii cei mai fermi” agresiunea Rusiei. Moscova a declarat că țările occidentale anti-ruse” au destabilizat” G20.

Această declarație vine după ce China a publicat săptămâna aceasta un plan de încheiere a conflictului, considerat de unii ca fiind pro-rus.

India, care a găzduit discuțiile G20 din această săptămână în orașul Bengaluru, în sudul țării, a publicat un rezumat al președintelui” de la reuniune, în care se menționează că au existat evaluări diferite ale situației” din Ucraina și ale sancțiunilor impuse Rusiei.

O notă de subsol a precizat că cele două paragrafe care rezumă războiul au fost agreate de toate țările membre, cu excepția Rusiei și a Chinei”. Paragrafele au fost adaptate din Declarația liderilor G20 de la Bali din noiembrie și au criticat în termenii cei mai fermi agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei”.