• Tânăr condamnat pentru viol, eliberat după 1 an și 6 luni
  • 697 deținuți eliberați condiţionat în primele şase luni ale anului
  • 273 dintre deținuții eliberați, condamnați pentru omor

Între 2014 şi 2018 au fost eliberaţi peste 50.000 de deţinuţi. Dintre aceştia, aproape 10.000 s-au întors în penitenciar.

Eliberarea condiţionată – subiect tare dezbătut în ultimii ani la noi – rămâne marea hibă a justiţiei. A ieșit din nou la suprafață după decizia de eliberare a unui bărbat de 22 de ani care a abuzat sexual o minoră.

Judecătorii au decis că-i ajung 18 luni de detenție unui brăilean care a răpit o fată cu mașina, apoi a agresat-o fizic și sexual.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

A primit într-un final, după îndelungi deliberări, o condamnare de patru ani de închisoare. Ar putea să iasă mult mai repede – mâine!

Cifrele arată că alți aproximativ 700 de deținuți au fost eliberați în primele 6 luni ale lui 2020. 273 dintre ei fuseseră condamnați pentru OMOR!

De amintit cazul lui Ion Turnagiu, bărbatul condamnat pe viață pentru 5 crime – a fost eliberat și a incendiat o fată din Mehedinţi. S-a sinucis apoi în arest.

În luna iunie, Parlamentul a votat un proiect de lege care înlătură posibilitatea liberării condiţionate în cazul celor condamnaţi pentru omor sau viol, însă nu se poate aplica momentan pentru că nu a fost adoptat.