• Compania britanică Thames Water a anunțat că săptămâna viitoare va începe o interdicție temporară de utilizare a apei în Londra și în Valea Tamisei.
  • Interdicția urmează să intre în vigoare pe 24 august. ,,Clienții casnici nu ar trebui să folosească furtunurile de apă pentru a curăța mașinile, pentru a uda grădinile sau terenurile agricole, pentru a umple bazinele pentru copii și piscinele și pentru a curăța ferestrele” , a precizat compania de utilități.
  • În justificarea deciziei sale, compania a declarat că temperaturile extreme și valul de căldură din această vară au dus la cea mai mare cerere de apă din ultimii 25 de ani.

O serie de măsuri de restricţie a consumului de apă vor fi aplicate la Londra începând din 24 august, din cauza secetei actuale, a anunţat miercuri operatorul serviciilor publice de aprovizionare cu apă, Thames Water, cel mai important din Regatul Unit, potrivit presei străine.

Aproximativ 15 milioane de persoane din Londra şi din regiunea Oxford, la vest, nu vor mai avea voie să-şi ude grădinile, să-şi reumple piscinele cu apă, chiar şi piscinele de mici dimensiuni, sau să-şi spele maşinile, geamurile sau terasele folosind furtunul de grădină, conform Thames Water.

Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când astfel de măsuri de restricţionare a consumului de apă sunt luate la Londra.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Alte companii care asigură servicii de aprovizionare cu apă au anunţat deja interdicţii similare, în principal în sudul Regatului Unit, dar şi la Yorkshire (nord-est).

Primele astfel de măsuri au început să fie aplicate la 5 august. În total, aceste măsuri vor afecta aproape 30 de milioane de britanici.

Thames Water a explicat faptul că, după cea mai uscată lună iulie din istoria măsurătorilor meteorologice, nivelul apei din reţeaua de râuri şi din rezervoare este mult mai scăzut decât de obicei.

Starea de secetă a fost declarată la 12 august într-o mare parte a Angliei şi în special la Londra.