Conducerea AUR susține că noile măsuri de relaxare sunt jignitoare la adresa majorităţii românilor

ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
  • Co-președinții AUR spun că aceste restricții nu rezolvă nimic.
  • Claudiu Târziu consideră că românii nevaccinați sunt tratați ca niște teroriști de către guvernul Ciucă.
  • George Simion crede că prin aceste reguli, guvernul instigă la panică în rândul cetățenilor.

„Aşa-numitele <măsuri de relaxare> nu rezolvă, în esenţă, nimic, pentru că, în continuare, se insistă cu restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi segregarea pe criterii sanitare. Românii din ţară, nevaccinaţi, nu vor putea nici acum să intre în centrele comerciale, în restaurante sau în hoteluri, fără a prezenta un certificat verde, iar românii din diaspora, care vor să vină acasă de sărbători, aşa cum o fac an de an, vor fi întâmpinaţi cu ostilitate, ca nişte terorişti: anchetaţi, puşi să completeze formulare, carantinaţi sau constrânşi să facă teste PCR. Pentru ce toată această bătaie de joc? Sunt românii noştri care muncesc afară şi echilibrează balanţa de plăţi a ţării. Cerem militarului Ciucă să îi trateze ca pe nişte cetăţeni liberi şi demni ai statului de care aparţin, nu ca pe nişte terorişti”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Celălalt co-preşedinte al Alianţei susţine că numărul de infectări zilnice cu COVID a scăzut foarte mult, iar „toate datele arată că tulpina Omicron este mai puţin periculoasă decât Delta”.

„Prin urmare, este de neînţeles de ce Raed Arafat şi Nicolae Ciucă insistă să inducă panica în rândul populaţiei şi să menţină nişte restricţii aberante şi discriminatorii. Ele par să trădeze mai degrabă o apetenţă către dictatură, nu grija faţă de sănătatea românilor. AUR somează Guvernul şi pe eternul Arafat să renunţe la aceste măsuri iraţionale şi să manifeste respect faţă de contribuabilul român! În caz contrar, ne vom alia cu toţi cei nemulţumiţi şi vom ieşi în stradă”, a subliniat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia că Guvernul, „indiferent de numele pe care îl poartă, Ciucă sau Iohannis, trebuie să înceteze să încalce libertăţile şi drepturile fundamentale ale românilor, de la libertatea de circulaţie până la dreptul la educaţie, în contextul prelungirii la nesfărşit a stării de alertă şi sub pretextul epidemiei de COVID”.