• Volodimir Zelenski spune că nu este încă pregătit să știe ce va urma după ce se va termina războiul, dar afirmă că cel mai mult i-ar plăcea „să meargă la mare și să bea câteva beri”.
  • Într-un interviu Zelenski vorbește despre războiul din țara sa și despre suferința cetățenilor săi.
  • Președintele ucrainean mărturisește că cele mai plăcute momente ale zilei sunt cele în care poate vorbi la telefon cu soția și cei doi copii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că nu este încă pregătit să știe ce va urma după ce se va termina războiul, dar afirmă că cel mai mult i-ar plăcea „să meargă la mare și să bea câteva beri”. Într-un interviu acordat la Kiev jurnalistului american David Letterman, înregistrat într-o stație de metrou din capitala ucraineană, Zelenski vorbește despre războiul din țara sa și despre suferința cetățenilor săi de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie.

Când Letterman îl întreabă despre viitorul său și despre viitorul Ucrainei, el spune că se așteaptă ca „voi continua să dețin președinția, dar, într-adevăr, nu ne gândim la ce va urma după aceea, nu sunt încă pregătit”, spune el.

Dar mi-ar plăcea să merg la mare, sincer, mor de nerăbdare să văd marea și să beau o bere”, îi mărturisește el jurnalistului din Indiana în interviul, difuzat pe Netflix, în cadrul unei serii intitulate No Introduction Needed: With David Letterman and Volodimir Zelenski”.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Zelenski: Fără Putin, fără război

„Să ne imaginăm că Putin răcește rău și moare sau cade din greșeală pe fereastră, crezi că acest lucru ar continua?”, îl întreabă Letterman pe Zelenski cu referire la invazie.

Nu, nu ar fi un război, nu ar fi un război”, răspunde el, înainte de a descrie regimul rusesc ca fiind autoritar și periculos”, deoarece se bazează pe o singură persoană care controlează absolut totul. În timpul interviului, sirenele sună, avertizând asupra posibilității unui bombardament rusesc: din păcate, acest lucru indică faptul că războiul este normal, iar eu cred că războiul nu ar trebui să fie normal și ni se pare normal pentru că ne-am obișnuit să auzim sirenele”, deplânge Zelenski.

În timpul întâlnirii, președintele ucrainean mărturisește că cele mai plăcute momente ale zilei sunt cele în care poate vorbi la telefon cu soția și cei doi copii care, spune el, știu deja aproape mai multe despre război decât el.

Un comediant popular înainte de a deveni președinte, el se descrie, de asemenea, ca un „om normal” care face lucruri normale, dar care își petrece 24 de ore pe zi gestionând războiul și țara sa, deși, glumește el, „îmi place și să mănânc”. El a reiterat că războiul nu se va încheia până când Rusia, care la nivel internațional a devenit un „simbol gol”, nu va elibera teritoriile ucrainene pe care le-a cucerit: „numai atunci se va încheia războiul”, a reiterat el.

Prin urmare, nu este vorba de înghețarea conflictului, oamenii mor pe front, chiar dacă sunt departe de aici (Kiev), războiul este peste tot și nu se va termina până când rușii nu pleacă”.