Conflict deschis în PNL. Ludovic Orban, comparat cu Liviu Dragnea, spune că în partid este un festival al democrației

Orban, despre închiderea magazinelor la 18.00: „Guvernul ar trebui să reflecteze“ Foto: Mediafax Foto

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, respinge informaţiile publice potrivit cărora a fost aspru criticat în şedinţa conducerii PNL, catalogându-le drept „o minciună a unor oameni care încearcă să deformeze realitatea” şi afirmă că, la negocierea pentru formarea guvernului a respectat integral mandatul.

„Nu este adevărat. Este o minciună. Dacă vă bazaţi pe acei oameni, pe care nu aş vrea să-i calific, care încearcă să deformeze realitatea unei reuniuni, eu nu pot să comentez, decât că e o minciună”, spune Ludovic Orban despre informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora a fost comparat cu Liviu Dragnea şi că ar fi ameninţat colegii din partid cu plângeri penale dacă nu-l susţin.

El afirmă că la negocierile pe care le-a purtat pentru formarea coaliţiei mandatul a fost respectat „100%”.

„Sunt un om care respectă democraţia, respect drepturile fiecărui membru al PNL. Toate deciziile care au fost luate în cei patru ani în care am condus PNL au fost luate în forurile statutare. Sunt un om aflat într-o consultare permanentă cu toată baza partidului. (…) Toate negocierile s-au derulat pe baza unui mandat pe care l-am respectat 100%. Mandatul a fost foarte clar. (…) După ce negocierile au blocate cinci zile, am flexibilizat mandatul şi am dat partenerilor să aleagă dintre două opţiuni. Decizia legată de aceste două poziţii (preşedinte al Camerei Deputaţilor- şi premier – n.r) a fost o decizie separată, care a făcut parte din mandat”, spune Orban.

Întrebat dacă în PNL mai poate vorbi despre un festival al democrației, el a răspuns: „Cu siguranță”.