• S-a reaprins conflictul dintre Israel și Hamas
  • Sute de ultra-naţionalişti de extremă-dreapta din Israel au mărşăluit marți în estul Ierusalimului

Au fluturat steaguri și au reamplificat tensiunile cu locuitorii din Fâșia Gaza. Ca răspuns, s-au apucat de protestat și susținătorii Hamas.

Sunt împotriva măsurilor poliției care i-au ținut departe de centrul orașului. Drept urmare, mai multe persoane au fost reținute.

„Am venit aici să ne protejăm pământul și să le arătăm că acest pământ este al nostru și ei nu îl vor lua, indiferent ce se întâmplă și dacă Dumnezeu dorește, Palestina va fi liberă în curând”
, povestește un protestatar.

„Joint List (alianța politică) va rămâne cu poporul său până când steagul palestinian va fi ridicat la zidul Porții Damasc din Al-Quds, capitala statului palestinian”, a precizat șeful alianței, Ayman Oudeh.

Activiștii din Fâșia Gaza au protestat violent față de marșul planificat de Israel prin Ierusalim. Au lansat baloane incendiare către terenurile agricole din sudul Israelului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Cel puțin 20 de incendii de vegetație au fost provocate în urma acestor atacuri.

„Suntem tineri revoluționari, nepoții lui al-Nasser, lansăm de marți dimineață baloane incendiare către granița Gaza ca prim răspuns la marșurile pe care coloniștii intenționează să le desfășoare în curtea Moscheii Al-Aqsa și Bab Al-Amud (Poarta Damascului)”, a fost răspunsul activistului Abu Malik.

Reacția Israelului nu a întârziat să apară, așa că a lansat raiduri aeriene împotriva unor ținte Hamas, din Fâșia Gaza.