Conflictul dintre Israel și Liban a intrat într-o nouă fază. Armata Israelului a bombardat mai multe clădiri rezidențiale din sudul Beirutului

Conflictul dintre Israel și Liban a intrat într-o nouă fază. Armata Israelului a bombardat vineri seară mai multe clădiri rezidențiale din sudul Beirutului, capitala Libanului, sub care se ascundea conducerea Hezbollah și multe depozite de arme. Israelul a notificat populația din Beirut să părăsească alte clădiri din Beirut, unde ar fi săpate tuneluri și depozitate rachete. În ultimul an, gruparea Hezbollah a lansat peste 8.000 de rachete împotriva Israelului și peste 60.000 de persoane au fost evacuate, scrie Al Jazeera.

Atacurile sunt cele mai puternice înregistrate până acum în capitala libaneză în ultimul an și s-au finalizat cu nivelarea a șase clădiri de locuințe și nori masivi de fum portocaliu și negru care se învârte pe cer.

Reuters a scris că premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a întrerupt scurta vizită în SUA după atacuri. Agenția Națională de Știri din Liban a transmis că 10 echipe de la Crucea Roșie libaneză au ajuns la locul atacului.

Într-o declarație, IDF spune că, alături de Nasrallah, a fost ucis și comandantul așa-numitului Front de Sud al Hezbollah, Ali Karaki, împreună cu alți comandanți.

Nasrallah a fost vizat în timp ce se afla la sediul principal al Hezbollah din suburbiile de sud ale Beirutului, o fortăreață Hezbollah cunoscută sub numele de Dahiyeh. Cartierul general este subteran, sub clădiri rezidențiale din Dahiyeh, spune IDF.

„Lovitura a fost efectuată în timp ce cei mai înalți membri ai Hezbollahului se aflau la sediul lor și s-au angajat în coordonarea activităților teroriste împotriva cetățenilor statului Israel”, spune armata.

Exit mobile version