• 12 militari armeni au fost capturaţi, marţi, de armata azeră, anunţă Ministerul Apărării de la Erevan, pe fondul reintensificării tensiunilor militare la frontiera comună.
  • Armenia cere ajutorul Rusiei în conflictul militar cu Azerbaidjanul.

Conform unor surse locale, la frontiera dintre Armenia şi Azerbaidjan se înregistrează schimburi de focuri, în zonele Goris şi Kapan.

Ministerul armean al Apărării a anunţat că 12 militari au fost capturaţi de armata din Azerbaidjan, informează agenţiile de presă Interfax şi Reuters. Armenia a cerut ajutorul Rusiei în conflictul militar cu Azerbaidjanul.

„Dat fiind că a avut loc un atac asupra teritoriului suveran al Armeniei, în virtutea unui tratat din anul 1997, cerem Rusiei să apere integritatea teritorială a Armeniei. Am pregătit şi o solicitare scrisă”, a declarat marţi Armen Grigoryan, secretarul Consiliului de Securitate din Armenia, citat de agenţia Tass.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

La rândul său, Administraţia din Azerbaidjan acuză Armenia de escaladarea tensiunilor.

În ultimele luni, tensiunile s-au amplificat din nou între Armenia şi Azerbaidjan. În iulie, trei militari armeni au fost ucişi în schimburi de focuri produse la frontiera comună. De câteva zile, se înregistrează confruntări militare în regiunea separatistă Nagorno-Karabah şi în regiunea armeană Siunik.

Confruntările militare dintre Armenia şi Azerbaidjan produse anul trecut în Nagorno-Karabah s-au încheiat prin armistiţiul semnat pe 10 noiembrie 2020, după şase săptămâni de lupte soldate cu sute de morţi şi mii de răniţi.