• Congo a învins Ebola
  • 40 zile fără niciun caz nou
  • OMS a anunțat că tehnologia folosită pentru Ebola ar putea fi utilă pentru un vaccin anti-Covid

Sărbătoare în Congo: au învins Ebola!

Congo se pregătea să sărbătorească dispariția Ebola încă din iunie, însă au apărut cazuri noi, în vestul Republicii Democrate Congo. Acum după 40 zile fără cazuri noi, autoritățile au anunțat că au învins virusul, relatează repubblica.it

„Mulțumesc din toată inima celor care s-au îngrijit neobosit de toți bolnavii, dându-le tratamentul corespunzător și vaccinându-i și pe oamenii din comunitățile mai retrase și deseori ascunse de păduri” a scris pe Twitter reprezentatul Africii la OMS, Matshidiso Moeti.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Victoria împotriva unuia dintre cei mai periculoși patogeni din lume, în locuri neaccesibile, arată că totul e posibil când știința și solidaritatea se îmbină” a declarat Moeti, adăugând că „Tehnologia folosită pentru a păstra vaccinul pentru Ebola la temperaturi extrem de scăzute va fi utilă și la vaccinul pentru Covid”

OMS felicită toate forțele din domeniu, care au monitorizat neobosit cazurile, au oferit asistență și au vaccinat peste 40.000 de persoane. Conform surselor, personalul care a efectuat profilaxia a folosit un sistem inovator, care a făcut posibilă atât stocarea vaccinului la temperaturi sub -80 grade, cât și administrarea acestuia chiar și în zone fără electricitate.