• Adam Kinzinger a anunțat introducerea unei rezoluții comune care ar autoriza utilizarea forțelor armate ale SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei.
  • Această Rezoluție de autorizare a utilizării forței militare va răspunde la un scenariu în care Federația Rusă ar folosi arme chimice, biologice sau nucleare împotriva Ucrainei.
  • Așa cum a spus președintele Statelor Unite, Putin trebuie oprit. În consecință, comandantul suprem al celei mai mari armate din lume ar trebui să aibă autoritatea și mijloacele necesare pentru a lua măsurile necesare pentru a face acest lucru.

Astăzi, congresmanul Adam Kinzinger (R-IL) a anunțat introducerea unei rezoluții comune care ar autoriza utilizarea forțelor armate ale SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei în cazul în care Vladimir Putin își intensifică războiul nedrept împotriva aliaților noștri democratici. Această Rezoluție de autorizare a utilizării forței militare pentru apărarea aliaților Americii din 2022 l-ar autoriza pe președintele Statelor Unite să utilizeze forțele noastre pentru a răspunde la un scenariu în care Federația Rusă ar folosi arme chimice, biologice sau nucleare împotriva Ucrainei.

Făcând acest anunț în premieră la emisiunea Face the Nation de la CBS – și în urma apariției secretarului de stat Blinken în fața Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților săptămâna trecută – congresmanul Kinzinger a făcut această declarație:

După cel de-al Doilea Război Mondial, America și-a exprimat clar poziția – angajamentul nostru față de libertate i-a pus pe autocrați în defensivă și a consolidat democrațiile din întreaga lume. În ultimul deceniu, am văzut cum această hotărâre s-a clătinat, iar tiranii, precum Vladimir Putin, au exploatat aceste vulnerabilități. Astăzi, America are ocazia de a-și reafirma sprijinul față de oamenii care caută libertatea și de a se opune cu fermitate autoritarismului. După ce am vorbit cu secretarul Blinken și am auzit îngrijorările sale grave cu privire la utilizarea de către Putin a armelor chimice, sunt încrezător că Statele Unite vor arăta comunității internaționale că nu vom tolera violența fără sens. Personalul meu și cu mine așteptăm cu nerăbdare să continuăm discuțiile cu secretarul Blinken pentru a ne asigura că Rusia este trasă la răspundere pentru orice încălcare a dreptului internațional.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Știm că milioane de ucraineni sunt refugiați, mii de oameni au fost uciși, iar pagubele care continuă să îi asedieze sunt absolut inumane. Țintirea civililor, execuțiile în masă și nenumăratele rapoarte de violuri comise de forțele rusești au rămas în mare parte necontrolate. Trebuie să luăm măsuri pentru a pune capăt acestor atrocități. Cuvintele contează, dar și acțiunile noastre contează.
Introduc acest AUMF ca o linie roșie clară, astfel încât administrația să poată lua măsuri adecvate în cazul în care Rusia ar folosi arme chimice, biologice și/sau nucleare. Trebuie să luăm apărarea umanității și trebuie să fim alături de aliații noștri.

Așa cum a spus președintele Statelor Unite, Putin trebuie oprit. În consecință, comandantul suprem al celei mai mari armate din lume ar trebui să aibă autoritatea și mijloacele necesare pentru a lua măsurile necesare pentru a face acest lucru.

Poroșenko s-a adresat Institutului McCain de la Kiev, în cadrul Forumului Sedona 2022, la 30 aprilie. În conversația sa cu reprezentantul Adam Kinzinger, Poroșenko a declarat: În timpul discuției cu reprezentantul Adam Kinzinger, Poroșenko a spus:

Putin nu poate fi oprit cu cuvinte și îngrijorări. El trebuie să fie oprit prin putere și arme. Războiul din Ucraina nu este despre Donbass. Este despre ambițiile lui Putin de a distruge Ucraina. Dacă Rusia se oprește din luptă, războiul se va sfârși. Dacă Ucraina încetează să lupte, Ucraina va dispărea.”