Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat, sâmbătă, la Botoşani, dacă se simte trădat de Raluca Turcan, care îl va susţine la alegerile interne pe Florin Cîţu, şi dacă regretă că a sprijinit-o să fie vicepremier în Guvernul pe care l-a condus. „Nu am obiceiul să regret”, a spus Orban.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă se simte trădat de Raluca Turcan, care a fost a fost vicepremier în Guvernul pe care l-a condus şi care şi-a anunţat susţinerea pentru Florin Cîţu la alegerile interne, Ludovic Orban a spus că Turcan este „doar un delegat la Congres”.

„Raluca Turcan a fost susţinută de mine pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la Congresul din 2017, ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaţilor, vicepremier în Cabinetul pe care l-am condus şi am susţinut-o şi pentru funcţia de ministru al Muncii la constituirea Guvernului. Dacă are o opţiune, este dreptul oricărui membru al PNL. Repet, la Congres vor veni 5.000 de delegaţi”, a spus Ludovic Orban.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Întrebat dacă regretă sprijinul pe care i l-a acordat Ralucăi Turcan, Orban a răspuns: „Nu am obiceiul să regret. Am obiceiul să fac analize şi evident că întotdeauna oamenii pot să îţi facă surprize. Important e să ştii ce trebuie să faci pe viitor”.

Întrebat, în continuare, dacă Raluca Turcan va mai face parte din echipa guvernamentală în cazul în care el va fi reales preşedinte al PNL, Ludovic Orban a spus că va susţine candidaţi pentru fiecare funcţie în conducerea PNL, după Congres, însă despre Guvern discuţiile vor avea loc, între liberali, după Congresul din 25 septembrie.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, recent, că la Congresul în care se va alege noua conducere a PNL îl va susţine pe Florin Cîţu. De altfel, Turcan a fost alături de Florin Cîţu când acesta şi-a anunţat candidatura.