• Congresul a decis ridicarea nivelului de elaborare a strategiei la nivelul președintelui SUA.
  • Legea merge la promulgare la președintele Joe Biden.
  • Proiectul a fost inițiat bipartizan de senatorii: democrata Jeanne Shaheen și republicanul Mitt Romney și ulterior susținut de foarte mulți congressmeni.

Congresul SUA a adoptat proiectul de lege privind strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre. Legea merge la promulgare la președintele Joe Biden.

Ce va însemna acest lucru pentru România:

  • Mai multă securitate în urma elaborării acestei strategii care ne poate conferi rolul de lideri regionali,
  • Mai multe investiții străine, adică mai multe locuri de muncă,
  • Liniște și siguranță pentru cetățenii români.

Proiectul a fost inițiat bipartizan de senatorii: democrata Jeanne Shaheen și republicanul Mitt Romney și ulterior susținut de foarte mulți congressmeni.

„Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a aprobat joi, 14 decembrie 2023, legea privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act / NDAA), după ce aceasta fusese aprobată de către Senatul SUA, la 13 decembrie 2023. În cadrul NDAA, a fost aprobat, cu modificări, proiectul de lege privind strategia de securitate și dezvoltare a Mării Negre, introdus ca amendament de către senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney”, precizează Ambasada pe Facebook.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Pentru România a fost un efort de susținere a acestui proiect de peste doi ani în care am încercat să convingem cât mai mulți senatori și reprezentanți să voteze acest proiect. Le-am vorbit despre situația reală din această parte a lumii, despre nevoia de stabilitate și securitate, dar și despre oportunițățile care se vor naște pentru companiile americane”, a transmis Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Citește și