- Duminică, președintele Rusiei a cerut armatei să mute „forțele de descurajare” într-un „mod special de serviciu de luptă„, acestea incluzând și arme nucleare.
- Analiștii occidentali susțin că acest lucru nu este în întregime clar.
- Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, nu crede în veridicitatea afirmațiilor și susține că acestea ar fi, mai degrabă, retorice.
Consecințele războiului nuclear pe care Putin l-ar putea începe ar fi devastatoare. Duminică, președintele Rusiei a cerut armatei să mute „forțele de descurajare” într-un „mod special de serviciu de luptă„, acestea incluzând și arme nucleare.
Analiștii occidentali susțin că acest lucru nu este în întregime clar, iar oficialii britanici au declarat că limbajul pe care Putin l-a folosit nu este direct proporțional cu înțelegerea pe care au stabilit-o în legătură cu nivelurile de alertă pentru armele nucleare rusești.
Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, nu crede în veridicitatea afirmațiilor și susține că acestea ar fi, mai degrabă, retorice. Săptămâna trecută, Putin a spus că această mișcare nu a fost nimic altceva decât o mișcare la adresa „declarațiilor agresive” care au fost făcute la adresa Rusiei.
Efectele războiului nuclear pot viza și țările care se implică în planurile lui Putin
Mai mult decât atât, liderul de la Kremlin a mai declarat că orice țară care se va implica în planurile pe care Rusia le ar, nu va scăpa nepedepsită, iar consecințele pot duce la începerea unui război nuclear. „Acesta este un semn de furie, frustrare și dezamăgire”, a spus un general britanic, relatează BBC.
Deși o multe persoane nu cred în înfăptuirea războiului nuclear, nu trebuie neglijate consecințele care ar exista dacă acest lucru, într-adevăr, ar avea loc.
„Introducerea armelor nucleare în ecuația războiului din Ucraina în acest moment este extrem de periculoasă, iar Statele Unite, președintele Biden și NATO trebuie să acționeze cu extremă reținere” și să nu răspundă cu aceeași monedă, a declarat Kimball. „Acesta este un moment foarte periculos în această criză și trebuie să îi îndemnăm pe liderii noștri să se retragă de pe marginea prăpastiei nucleare„.
Acestea fiind spuse, conform declarațiilor făcute de mai multe persoane, atacul cu combe nucleare asupra Ucrainei este posibil să nu aibă loc, fiind doar o afirmație ce face parte din jocurile președintelui Rusiei.